«Цифра постійно коливається. Це залежить від ринку. Не можу назвати останню цифру, тому що зараз відбувається падіння цін на нафту, тому є певна кореляція з газом. Останню цифру точно не знаю, але вона близька до 300 доларів», - повідомив Коболєв.

Глава «Нафтогазу» також пояснив, чому не можна говорити, що з Європи Україна продовжує отримувати російський газ, від якого відмовилася, пише РБК-Україна.

«Ми купуємо газ в такій великій дружній »ванні«, куди крім »Газпрому«тпоставляє газ сама Європа: Голландія, Норвегія, Румунія. Також туди ж поставляє Північна Африка. Також в рідкому стані туди прибуває газ з різних континентів. Наприклад, США і Австралії. Ми беремо і купуємо газ з цієї великої »ванни", - сказав Коболєв.

Він підтвердив, що ідентифікатора, чий саме газ потрапляє до України, немає.

«Молекули всі однакові. Але простий тест, чи є газ російським: якщо росіяни не можуть нам його перекрити, то це не російський газ», - заявив Коболєв.

В «Нафтогазі» зазначили, що введення воєнного стану не вплине на роботу газотранспортної системи України. Також це не повинно позначитися на переговорах України з російським «Газпромом» щодо «газової справи».