Що відбувається? 

  • Скеровано до суду обвинувальний акт відносно 6 фігурантів, а саме голови правління ПАТ «Банк Михайлівський», членів правління, начальника департаменту та секретаря кредитного комітету.
  • Підозрювані, вступивши у попередню змову, спільно розробили злочинний план для виведення активів з банку
  • Вони нібито видавали кредити підконтрольним юридичним особам для використання їх в інтересах власників «Михайлівського».
  • Це призвело до понад 200 мільйонів гривень шкоди банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Шістьом фігурантам інкримінують зловживання службовим становищем та підробленні офіційних документів. Їм загрожує до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правління НБУ прийняло рішення про віднесення ПАТ«Банк „Михайлівський“ до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня 2016 року з пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідації.

Як раніше повідомляв Нацбанк, з 20 травня банк провів велику кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку.

Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на 1 млрд грн — з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належали ТОВ „Екосіпан“, 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% — Ігорю Дорошенко і 3% — Віктору Єрасову.