У gCOV перекази відправляються за технологією з покриттям, що дає можливість уникати списання додаткових комісій банками-кореспондентами при здійсненні транскордонних розрахунків в системі SWIFT та забезпечує збереження інформації про платіж до кінцевого отримувача. Ощадбанк підтримує зв’язки з понад 170 банками світу для здійснення міжнародних переказів методом з покриттям.

Також з 18 листопада 2018 року Ощадбанк починає працювати за новими Стандартами 2018, які міжнародна платіжна система SWIFT впроваджує для подальшої підтримки сервісу SWIFT gpi серед усіх банків світу, що працюють у системі. Відтепер при здійсненні gpi-переказу банки зазначають унікальний код транзакції (UETR), який передається в незмінному вигляді протягом всього ланцюгу банків-кореспондентів та надає можливість ідентифікувати та відслідковувати платіж. Відтак, усі банки, що використовують SWIFT, повинні будуть забезпечувати відправлення та приймання переказів з унікальним кодом транзакції. Це зробить усі gpi-перекази прозорими незалежно від того, чи банк-кореспондент працює в gpi, чи ні.

«Наші клієнти активно використовують SWIFT-перекази. Тому ми впроваджуємо всі новації, які пропонує система SWIFT, щоб надати клієнтам якісно новий рівень обслуговування при здійсненні міжнародних переказів», — зазначив Євгеній Драчко-Єрмоленко, заступник голови правління Ощадбанку.

За офіційними даними компанії SWIFT на сервіс SWIFT gpi підписано вже понад 280 міжнародних фінансових установ. Детальна інформацію про банки тут.

Загалом завдяки використанню SWIFT gpi міжнародні розрахунки через Ощадбанк стали більш швидкими та прозорими, за допомогою додатку gpi Tracker банк має можливість відстежувати міжнародні платежі в режимі онлайн. Майже половина gpi-платежів зараховуються протягом 30 хвилин, і майже 100% платежів – протягом 24 годин.

Більше інформації про SWIFT gpi на swift.com/gpi.