«За» законопроект проголосувало 245 народних депутатів.

Даний законопроект вводить обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Так, нерезидент зможе без грошового забезпечення ввезти в режимі тимчасового ввезення тільки один автомобіль.

Ввезення наступних легкових транспортних засобів передбачає наявність гарантії. Гарантом може виступити фінансова установа, яка візьме на себе зобов'язання сплатити суму всіх митних платежів, якщо авто не буде вивезено.

Встановлюється єдиний строк накладення адміністративних стягнень у справах про порушення митних правил – 6 місяців з дня виявлення правопорушення.

Збільшуються штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту. Сьогодні за перевищення строку більш ніж на 10 діб штраф становить 8 500 гривень. Пропонується встановити штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб – 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) – 170 тисяч гривень, або їх конфіскацію за рішенням суду;

Читайте також: Рада дала добро на розмитнення і податки для «євроблях»

Збільшуються штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення в митному режимі тимчасового ввезення. Сьогодні за перевищення строку більш ніж на 10 діб штраф становить 17 тисяч гривень. Пропонується встановити штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб – 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) – 170 тисяч гривень, або їх конфіскацію за рішенням суду.

Запроваджується адміністративна відповідальність за керування водієм транспортним засобом, стосовно якого порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту, який використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, який переданий у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту.

Перший штраф складатиме 8 500 гривень, а повторний протягом року – 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Розширено основні повноваження поліції в частині виявлення транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш як на 30 діб, та не зареєстрованих у встановлені законодавством строки; вжиття заходів для виявлення неправомірного керування транспортними засобами, стосовно яких порушено митні правила.

Найпростіший спосіб заощадити на паливі — замовити кредитну карту для водіїв