Він заявив, що через рахунок компанії проводяться розрахунки по операціях клієнтів з купівлі/продажу цінних паперів, зокрема, погашення ОВДП.

«Чергова неадекватна дія ”правоохоронної” системи нищить бізнес Інвестиційної Групи «Універ» з торгівлі цінними паперами, зокрема по залученню до бюджету коштів громадян та бізнесу»,- заявив Козак.

З чим пов'язаний арешт?

Козак зазначив, що мотивація арешту — підозри, що один з клієнтів компанії міг відмивати злочинні кошти.

«Хоча ніякого рішення по визнанню коштів злочинними немає (а таке рішення є обов‘язковою умовою для звинувачення у відмиванні, правда ж, п. Генеральний прокурор Юрій Луценко?). На диво, і прокурор, і слідчий суддя закрили на це очі» — написав глава «Універу».

При цьому Козак додав, що через заарештований рахунок проводяться розрахунки сотень клієнтів компанії — юридичних осіб.

«Арешт всього рахунку за суттю подібний на арешт всього кореспондентського рахунку банку при підозрі до коштів одного з клієнтів банку. Волаюча економічна безграмотність слідчих може паралізувати всю діяльність компанії», — стверджує Козак.

«Безпідставний тиск на нашу інвестиційну групу посилюється. Обшуки вдома у працівників, обшуки в офісі, вилучення кількох тисяч оригіналів документів, арешт рахунків компанії. І при цьому — жоднох реальних звинувачень», — підсумував глава «Універу».