За його словами, масштабному апгрейду передуватимуть активація Casper і перехід на алгоритм Proof-of-Stake, шардінг, оновлення віртуальної машини (EWASM), зміна крос-контрактної логіки і економіки протоколу.

Що це дасть?

  • Мережа Ethereum стане більш швидкою і безпечною,
  • Стане менш енергоємною,
  • Пропускна здатність мережі перевищить 1 000 транзакцій в секунду.

Casper, в результаті якого повинен відбутися перехід Ethereum на алгоритм Proof-of-Stake, знаходиться в розробці вже кілька років. Через його об'єднання з спрямованим на масштабування мережі шардінгом проект також іноді називали Shasper, але, як каже Бутерін, це не найправильніша назва, і краще за все повернутися до колись запропонованого Serenity.

«Serenity - це всесвітній комп'ютер, і саме цим він і повинен бути, а не якимось смартфоном 1999 року, на якому можна грати в «змійку », - сказав він.

На Devcon4 Віталік Бутерін також виступив в дещо незвичній для себе ролі, виконавши з декількома іншими учасниками конференції жартівливу пісню про шляхи Ethereum-розробника.

В її приспіві йдеться про необхідність BUIDL (будувати, створювати - по аналогії зі словом HODL в біткоіни-співтоваристві) і про те, що блокчейн - це новий вид світоустрою, і розробникам слід працювати, а не займатися проведенням ICO.