Після того як агентство Bloomberg повідомило про підготовку Вашингтона до введення в грудні чергової порції мит на що залишився китайський імпорт, інвестори приступили до масштабної покупки долара. Загострення на торговому ринку очікується, якщо американський президент не домовиться з головою КНР про рішення ситуації. Тільки позитивний результат зустрічі може привести до зниження напруженості в торговому конфлікті.

Очікується, що сторони зустрінуться в листопаді на саміті Великої двадцятки, який пройде в Аргентині.

Національна валюта Китаю — юань — торгується поблизу десятирічних мінімальних значень, опустившись на 0,1% щодо долара.

Валютою-притулком в моменти економічної нестабільності на ринку вважається також ієна. Свій курс щодо долара ієна трохи знизила.

Індекс «американця», який допомагає відстежити його динаміку щодо корзини з шести валют, піднявся на 0,1% щодо закінчення попередньої сесії. Показник досяг позначки 96,66. Максимального значення за поточний рік він досяг в середині серпня, склавши 96,86.

Що стосується австралійського долара, то у вівторок він виріс на 0,43%, піднявшись до 0,7985 долара, підтримуючись на тлі зростання китайського фондового ринку.

Через політичну нестабільність тиск на євро не зменшується. Європейська валюта торгується в межах 1,1377, після того як у понеділок значення опустилося до мінімуму останніх десяти років. Показник знизився до 1,1332 після новин про те, що Ангела Меркель відмовляється висувати свою кандидатуру на пост глави партії ХДС.

Компанія LBLV забезпечує торгівлю основними, екзотичними і крос-валютними парами, використовуючи сучасну торговельну платформу МТ5. Цей брокер пропонує спреди від 0,3 пункту, понад 50 валютних пар, швидке виконання угод, безпечні торгові умови і відсутність комісії. Довіртеся професіоналам LBLV і заробляйте на курсовій різниці найбільш популярних валютних пар.