На його думку, сам запуск Євросоюзу був неправильним спочатку.

«Єдина валюта, єдиний центробанк і при цьому немає фіскального союзу (кожна країна видає свій борг, який іншим країнам теоретично не потрібно платити), різні країни, які об'єднані», — зазначив експерт.

За його словами, майбутнє Європи не буде статусом-кво: або це буде повний фіскальний союз, або просто вільна торгова зона, але з іншими валютами, які циркулюють паралельно.

Читайте також: Нюанси валютного ринку: хто буде керувати курсом на цьому тижні

«Можливо, якийсь мікро-Євросоюз залишиться в центрі, але інші країни відокремляться, і кожна буде сама за себе. Зараз ми в першій фазі цієї кризи, це він розвиватиметься в майбутньому», — зазначив він.

Що відбувається на валютному ринку?

Події, що відбуваються як на українському міжбанку, так і на міжнародних майданчиках не дають підстав стверджувати, що період валютних ралі скоро закінчиться.

На зовнішньому ринку турбулентність тільки наростає. Причому як по долару, так і по євро.

Рекордні падіння американського фондового ринку, «італійське питання» в ЄС, Брексіт, виступ Маріо Драгі за підсумками засідання ЄЦБ, продовження торгової війни США і Китаю — ось лише невеликий перелік проблем, які опосередковано підривали котирування євровалюти на українському міжбанку.

В кінцевому підсумку за тиждень євро з численними злетами і падіннями впав майже на 42 копійки — з 32,4442/32,4676 гривень на ранок понеділка до 32,0266/32,0550 до закінчення українських п'ятничних торгів.