Відзначається, що сумарно сто найбагатших людей сконцентрувала в своїх руках 37,5 млрд дол, що на 43% більше, ніж в минулому році.

Всього лише 100 українців здатні погасити половину всього держборгу країни.

Серед найбагатших українців три жінки, 101 чоловік і три сім'ї.

На чому заробляють найбагатші люди?

Стати вітчизняним мільярдерам і мультимільйонерам ще багатшими допомогла сприятлива ситуація на світових сировинних біржах, що відображає зростання споживання металургійної і залізорудної продукції. Сировина — це українське все: відразу сім чоловік з числа тих десяти, які зайняли перші місця в рейтингу Топ-100, контролюють активи, що виробляють продукцію з низькою доданою вартістю.

Лідери рейтингу

Незмінним лідером рейтингу є Ринат Ахметов, його статки зросли відразу на 76%. А якщо говорити в абсолютних цифрах, то власник СКМ за рік став багатшим на 5,3 млрд дол. Ахметов володіє третиною всього статку 100 найбагатших.

Також до першої п'ятірки найбагатших людей України увійшли: Віктор Пінчук, Вадим Новінський, Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський.

Президент України Петро Порошенко займає шосту позицію зі статками 1,1 млрд дол. За даними експертів його статки за минулий рік збільшилася на 10%.

Також в першій десятці: Костянтин Жеваго, Юрій Косюк, Олексій Мартинов і Олександр та Галина Гереги.

"Новачки" рейтингу

Цього року до рейтингу Топ-100 найбагатших потрапили семеро нових фігурантів. Варто відзначити, що п'ятеро з них заробили свої статки завдяки роботі з нерухомістю: Володимир Галантернік (нерухомість в Одесі, Аркадія-сіті), сім'я Габович (нерухомість в Києві), брати Супруненко (нерухомість в Києві), а також київські забудовники: Максим Микитась (Укрбуд ) і Володимир Зубик (Інтергалбуд).

Крім того, вперше в рейтингу засновники найбільшого приватного поштового оператора в країні «Нова пошта»: В'ячеслав Клімов і Володимир Поперешнюк.

Що буде далі?

Нинішні фігуранти списку НВ можуть з упевненістю дивитися в завтрашній день: аналітики пророкують подальше збільшення їх станів. Світова економіка росте, споживаючи все більше сировини, в тому числі і милих серцю і гаманцю українських мільярдерів металів. Прагнутиме вгору і ціна на нафту в очікуванні санкцій, спрямованих проти Ірану, і можливої торгової війни між США і Китаєм.

Крім того, світ все ширше відкриває свої двері для української продукції, позбавляючись від різних загороджувальних заходів.