Регулятор зазначив, що основним двигуном зростання економіки буде приватне споживання завдяки подальшому збільшенню доходів населення. Також досить високою залишається інвестиційна активність підприємств.

У 2019 році зростання реального ВВП уповільниться до 2,5% внаслідок охолодження глобальної економіки, погіршення цінової кон’юнктури на світових сировинних ринках, стриманої фіскальної політики через потребу погашення значних обсягів державного боргу, а також жорсткої монетарної політики, необхідної для повернення інфляції до цілі.

Читайте також: ВВП України зріс на 3,8% — Гройсман

У 2020 році зростання економіки прискориться до 2,9%. Цьому сприятимуть переважно поступове пом’якшення монетарної політики, яке стане можливим в умовах стабілізації інфляції на рівні, близькому до цілі, та покращення інвестиційної привабливості економіки.

У 2019 – 2020 роках зовнішні рахунки будуть збалансованими. Дефіцит поточного рахунку зберігатиметься на рівні 2,5-3% ВВП і буде компенсований надходженнями фінансування від офіційних кредиторів та приватного капіталу.

Нагадаємо, що Світовий банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2018 році до 3,3% з 3,5%. А Міжнародний валютний фонд у жовтневому огляді світової економіки знизив оцінку зростання ВВП України у 2019 році до 2,7% з 3,3%, прогнозованих у квітні.