Одним з проектів, який Ощадбанк реалізовуватиме для університету, стане відкриття інноваційного навчального простору – сучасної навчальної smart-аудиторії. Аудиторія сприятиме дистанційному обміну найкращими практиками, надасть можливість проведення лекцій, віддалених конференцій, семінарів та вебінарів. Саме в цій аудиторії представники Ощадбанку та залучені тренери проводитимуть навчання фінансовій грамотності для студентів та викладачів.

Важливою складовою співпраці буде можливість проходження практики та стажування в Ощадбанку для найкращих студентів університету.

В рамках партнерства передбачено розширення можливостей користування банківськими картками для студентів та викладачів – Ощадбанк встановить банкомати, інформаційно-платіжні термінали та POS-термінали на території університету. Крім еквайрингу Ощадбанк запропонує привабливі умови обслуговування за зарплатним проектом та виплатою стипендій.

«Цю подію можна вважати знаковою, – прокоментував голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, – адже співробітництво між освітою та бізнесом є важливою складовою успішного розвитку суспільства. Завдання Ощадбанку – забезпечити фінансову грамотність молоді, навчити її і показати, що користуватись інноваційними платіжними інструментами вигідно, бо це насамперед економія часу, зручність, надійність і головне – безпека. На мою думку, кожен в Україні повинен отримати ті компетенції, що потім допоможуть йому стати успішною людиною, і фінансова грамотність є однією з найважливіших якостей. Критичне мислення, прийняття самостійних рішень, вміння брати на себе відповідальність – це найкращий здобуток, який повинна мати кожна освічена людина».

«Для нас як для провідного університету України надзвичайно важливою є участь такого визнаного роботодавця у сфері банківських послуг, яким є Ощадбанк, у підготовці якісних фахівців для економіки України. І наша плідна співпраця, задекларована цим меморандумом, беззаперечно сприятиме успішному розвиткові українського суспільства й досягненню ним господарського та культурного процвітання»,– зазначив ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.