Ми бачимо, що підприємства малого та середнього бізнесу (МСБ) вважають за краще отримувати повноцінне якісне персональне обслуговування. Що це означає?

Якщо раніше персональний сервіс був переважно орієнтований на великі компанії, то зараз є запит на якісний персональний банківський сервіс і від підприємств МСБ. Це передбачає, що за кожним підприємством закріплюється клієнтський менеджер, що допомагає комфортно користуватися такими послугами, як кредити, документарні операції, купівля/продаж валюти та інші.

Банк «Південний» розробив ряд пакетів розрахунково-касового обслуговування для клієнтів МСБ — як універсальних з великою кількістю опцій, так і профільних, для певних галузей економіки. Наприклад, пакет «Міжнародний» створений для обслуговування компаній, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю (ЗЕД) або планують вийти на міжнародні ринки.

Для таких клієнтів в регіональних відділеннях банку «Південний» працюють фахівці з валютних операцій. Вони допомагають в підготовці та погодженні контрактів, консультують клієнтів з приводу оптимізації термінів проходження платежів, а також на предмет відповідності контрактів з чинним законодавством України. При цьому враховуються вимоги комплаенс процедур і фінансового моніторингу як України, так і країни-одержувача/відправника платежу.

Отже, клієнтам банку «Південний» не потрібно вираховувати, скільки днів служба валютного контролю буде погоджувати їх контракти, або гадати, з якої причини міг бути відхилений той чи інший контракт або платіж. Банк «Південний» забезпечує клієнтові повний сервіс і підтримку, якщо його операція вимагає внесення певних змін.

Саме це відрізняє наш банк серед всіх: у нас клієнтський сервіс та функції підтримки проведення операцій об'єднані.

Ми розуміємо, що бізнес дуже зацікавлений в оптимізації витрат. Саме тому банк пропонує привабливі індивідуальні умови конвертації валюти для клієнтів, що працюють в сфері ЗЕД. Ми пропонуємо диференційовану комісію за покупку/продаж валюти — чим більше обсяги валютних операцій, тим нижче ставка комісії. Ми також надаємо можливість закривати угоди за кращим курсом протягом дня, що дозволяє нашим клієнтам при обслуговуванні ЗЕД в банку «Південний» мінімізувати свої витрати.

Таке поєднання привабливих тарифів, сервісу персонального клієнтського менеджера і підтримки фахівця з валютного контролю, а також індивідуальне курсо і тарифоутворення забезпечують клієнту максимальний економічний ефект від співпраці з банком «Південний», а також гарантують прозорі, прогнозовані і комфортні умови обслуговування.

В результаті такого орієнтованого на клієнта підходу банк «Південний» тільки за перші 8 місяців 2018 року майже на 50% збільшив обсяг ЗЕД-операцій клієнтів МСБ в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Підприємствам МСБ з тимчасово вільними коштами ми пропонуємо зручні і гнучкі умови їх зберігання — це і депозитні програми з можливістю дострокового розірвання, і оплата залишків на поточних рахунках за дуже привабливими ставками, що є нашою конкурентною перевагою. Завдяки такій проактивній політиці, орієнтованої на клієнтів, за перші 8 місяців 2018 року банк на 28% збільшив портфель пасивів клієнтів МСБ.

У фокусі кредитування сегменту МСБ — агропромисловий комплекс, торгові мережі та оптова торгівля, фармацевтика, трейдинг енергоносіїв, дилери транспортних засобів і сільгосптехніки. Особлива увага приділяється розвитку партнерських програм кредитування на придбання сільгосптехніки, навісного обладнання, насіння та засобів хімічного захисту рослин, що дозволяє клієнтам отримувати фінансування за процентними ставками, нижчими за середньоринкові.

Завдяки активній позиції на ринку кредитування бізнесу за 8 місяців 2018 року банк «Південний» за обсягом наданих кредитів в гривні увійшов в топ-3 лідерів серед усіх банків України, а кількість клієнтів, які взяли кредити на створення і розвиток свого бізнесу, збільшилася на 37% .

Банк «Південний» прагне будувати з клієнтами довгострокові взаємовигідні партнерські відносини. 25 років фінансової стабільності і глибоке знання українського бізнесу є очевидними перевагами банку «Південний» як головного фінансового партнера для внутрішнього інвестора. У той же час зараз проходять масштабна програма вдосконалення бізнес-процесів і ребрендинг. Вони показують, що банк «Південний» йде в ногу з часом і постійно удосконалює продуктову лінійку і клієнтський сервіс.

Ліцензія НБУ № 65 від 07.10.2011 р.