В рамках цих домовленостей буде спільно реалізовано низку проектів. При цьому першим таким сервісом, який вже доступний городянам, стала послуга SMS-оплати проїзду в міському транспорті.

Як це працює: Щоб скористатися новим способом оплати необхідно відправити безкоштовне SMS із кодом відповідного маршруту на номер 877 та зачекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження сплати за проїзд. Для здійснення операції необхідно мати на мобільному рахунку кошти для її проведення. Усі податки та збори враховано, пасажир сплачує лише вартість проїзду. Сервіс доступний усім абонентам передплаченого зв’язку від Київстар, його реалізовано на базі послуги Смарт-Гроші.

«Оплата проїзду у транспорті SMS-ками – по-перше, це дуже просто: надішли код маршруту, отримай підтвердження про оплату – і все. По-друге, цей сервіс далі може бути розповсюджений і на інші сфери життя міста: оплату за паркування, сплату комунальних платежів, продажі квитків у театри, кіно, музеї тощо. І по-третє, з SMS-оплатами зменшується необхідність друку паперових квитків, а це крок до впровадження «зелених» правил життя та збереження українських лісів», — зазначив директор з розвитку корпоративного ринку Київстар Євген Кражан.

Івано-Франківськ став першим містом України, що буде приймати оплати за проїзд у міському транспорті по SMS. Втім уже найближчим часом мешканці й інших міст зможуть відчути переваги та зручність швидкої оплати поїздок із власного телефону.