За тиждень з 24 вересня по 1 жовтня на біржі Bitfinex біткоін подешевшав на 1,62%, до $ 6601. Загалом для криптовалют тиждень пройшов відносно спокійно. Ринок залишився без драйверів, оскільки SEC затягнув час і не став приймати рішення по ETF. Регулятор відклав його на невизначений термін для більш детального вивчення деривативів на біткоін.

Короткострокова активність спостерігалася в альткоінах. Позитивну динаміку для всього ринку створювали Bitcoin Cash, Ripple і LTC. Після низхідних корекцій ці монети дорожчали до долара США на 25%.

Монета Ripple подорожчала на новинах, що Coinbase Custody розглядає нові активи для включення в лістинг, серед яких був Ripple.

Bitcoin Cash на минулому тижні теж підтримали дві новини. Перша — біржа Gemini отримала схвалення від нью-йоркських регуляторів на лістинг BCH. Друга позитивна новина полягала в тому, що Bitmain подав заявку на проведення IPO. Слідом за Bitcoin Cash подорожчав Litecoin. За ним відбулося зростання курсу біткоіну.

Курс біткоіну підвищувався до $6826. Без нових драйверів покупцям не вдалося пройти зону опору на позначці $6900. Ціна стабілізувалася на рівні $ 6600. Через чотириденний бічний тренд в парі BTC / USD технічні індикатори стали сигналізувати про його ослаблення. Аналогічна ситуація зараз спостерігається в альткоінах: ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD.

Якщо враховувати часовий чинник, то за циклами кріпторинок перебуває в перехідній фазі з «ведмежого" тренда на «бичачий». Для ралі біткоіну потрібно, щоб альткоіни синхронізувалися між собою (побули на одному рівні біля 2-3 днів). У цьому випадку денні індикатори почнуть сигналізувати про їх покупку. Ось тоді можна очікувати пробій рівня $6900 і зміцнення до $8600 за біткоін.