1) наближення кінця місяця і кварталу — фактично сьогодні останній повноцінний день валютних торгів, тому що у п'ятницю клієнти вже будуть в основному просто «рихтувати» свої операції по валюті на звітну дату і крім того — це вже буде останній день тижня;

2) продовження виплат відшкодувань ПДВ клієнтам. Це знизить бажання продавати валюту у експортерів на фоні стабільного попиту на неї з боку імпортерів.

Клієнти сьогодні поспішатимуть закрити свої зовнішньоекономічні операції і ми прогнозуємо зростання обсягів операцій на торгах в межах до 450 млн доларів при укладенні до 580 угод.

Наявність вільної гривні в банківській системі (коррахунки банків на ранок 27 вересня виросли до 57 млрд гривень) та активізація клієнтів перед кінцем місяця відіб'ється і на поведінці спекулянтів. У них є ресурс для розкачки курсу. Але в основному сьогодні вони будуть працювати в форматі «з обороту».

Зовнішні чинники  вже не будуть сильним подразником для українського ринку. ФРС підняв на 0,25% ставку, що було очікувано — і міжнародні ринки просто скоригували співвідношення валют до долара на підставі цієї новини.

У четвер «Мінфін» очікує коридор по долару в межах 28,15-28,30 гривень із загальною тенденцією на зростання котирувань через отримання компаніями великих сум відшкодувань ПДВ.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 27,90- 28,13 і продаж 28,17-28,30 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,97-28,05 гривень та продаж 28,07-28,18 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram