При цьому Верховний Суд залишив без змін рішення Господарського суду Києва від 21 лютого 2018 року і постанову Київського апеляційного господарського суду від 5 червня 2018 року. Про це йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Мова йде про оскарження Державною іпотечною установою дій та рішення Уповноваженої особи Фонду на ліквідацію Дельта Банку щодо виявлення ознак нікчемності договорів застави та договорів відступлення права вимоги.

За цими правочинами банк, перебуваючи у складному фінансовому становищі, за місяць до введення тимчасової адміністрації передав у забезпечення на користь окремого кредитора – Державної іпотечної установи, свої активи (майнові права за кредитним портфелем фізичних та юридичних осіб), балансовою вартістю більше 3,8 млрд грн.

У Фонді зазначили, що прийняте Верховним Судом рішення має важливе значення для вкладників і кредиторів банку, адже ним підтверджено нікчемність згадуваних договорів забезпечення, укладених між банком та Державною іпотечною установою.