9 простих правил для безпеки в мережі

1. Створіть більш складні паролі і періодично міняйте їх. Не використовуйте інформацію, яку можна знайти про вас в соціальних мережах. Комбінація «12345678», «ваше ім'я» або дата народження — погані варіанти. В ідеалі, код повинен складатися з поєднання букв і цифр у різних регістрах.

2. Перед установкою програми, додатки або реєстрацією на сайті почитайте угоду користувача. Там міститься інформація про те, як власник зобов'язується управляти особистими даними, які ви залишаєте на його сайті. Часто ми не звертаємо увагу і просто погоджуємося.

3. Не варто публікувати в соцмережах фото з особистими даними. Наприклад, не викладайте на загальний огляд фотографії паспорта, кредитних карт із секретним cvv кодом, знімки, де видно вашу адресу проживання або іншу персональну інформацію.

4. Користуйтеся віртуальної банківською картою для платежів в Мережі. З нею ви не ризикуєте засвітити дані вашої основної картки. Адже вводити номери кредиток для оплати на сайтах небезпечно.

5. Сайт без сертифіката SSL залишається незахищеним від клонів і підробок. У разі його використання, шахрай може перехопити всі ваші дані і використовувати їх в корисливих цілях. Сертифікат захисту SSL шифрує інформацію та закриває доступ від стороннього втручання. Щоб визначити, захищений сайт, подивіться на адресний рядок. Якщо адреса ресурсу починається з закритого замка і символів «https: //» зеленого кольору, то з'єднання захищено протоколом SSL.

6. Вимкніть історію переміщень і зітріть дані про домашню адресу. Деякі сервіси зберігають в пам'яті всі ваші пересування. Заволодівши ними, зловмисники можуть використовувати ці дані в корисливих цілях. Наприклад, в параметрах Google можна індивідуально налаштувати рівень конфіденційності.


7. Також потрібно бути уважними при підключенні до відкритих мереж Wi-Fi в публічних місцях. Часто шахраї спеціально створюють мережі з відкритим доступом, схожі на назви кафе чи магазинів. Якщо ви підключіться до такої мережі, злочинець зможе перехопити ваші особисті дані.


8. Не переходьте за підозрілими посиланнями, які прийшли вам в смс, месенджерах, соціальних мережах і електронній пошті. Завжди варто перевірити ще раз інформацію, перш ніж виконати прохання в отриманому листі.

9. Також варто проконсультуватися у служби безпеки свого банку, які дані вони можуть попросити в зверненні по телефону або в листі, а які ні в якому разі не варто давати, навіть якщо співрозмовник представився співробітником банку з яким ви працюєте.

Максимальний рівень безпеки можна отримати, якщо дотримання правил підкріпити використанням спеціальних пристроїв і додатків. В такому випадку, безпека може досягати більше 90%.

З пристроїв які забезпечують підвищену безпеку для зберігання і перенесення даних, варто приділити особливу увагу продукції компанії iStorage, яка з 2009 року на ринку. Їх головною метою є безпека для даних користувача, що зберігаються на переносних носіях. Зараз основними клієнтами компанії є урядові та військові організації, банки, великі корпорації та холдинги, а також приватні особи. Їх продукція не раз була нагороджена, як найбезпечніші пристрою в світі.

Для їх створення застосовано 256-бітове шифрування апаратного типу військового класу AES. ПІН-код з 7-15 знаків, який можливо ввести за допомогою клавіатури на панелі пристрою ще до підключення до комп'ютера.

Цікавою функцією є можливість миттєвого знищення всіх даних користувача. Виробники передбачили також захист від перебору комбінацій, так званий Brute Force. Є сумісність з усіма популярними ОС, без необхідності встановлювати додаткові драйвери. Це гарантує пристроям iStorage високий рівень безпеки, так як без пароля отримати доступ до інформації носія неможливо.

iStorage — це безпека!

Дана продукція завжди доступна і є в наявності, в магазині — BlackBerry Україна.