Дніпропетровський спеціалізований центр матері та дитини ім. Професори М.Ф. Руднєва нещодавно отримав цінний подарунок — ультрасучасну ультразвукову медичну систему компанії GE Medical Systems вартістю понад мільйон гривень. Устаткування було надано Благодійним фондом KIDDO і куплено за рахунок цільового внеску дніпровського бізнесмена Вадима Єрмолаєва.

Медичний центр, де роблять складні операції малюкам з перших днів народження, давно потребував у такому обладнанні. Апарат спеціально був створений для лікарів анестезіологів. Він не розміром не більше книги й дуже легкий. Апарат оснащений двома додатковими датчиками, які дозволяють одночасно «просвічувати» ділянки тіла з різних сторін.

«Раніше операції робилися «всліпу», анестетик або катетер вводили, орієнтуючись на загальне анатомічне розташування органів, — пояснив начальник медичної частини Олексій Власов, — а за допомогою приладу ми бачимо, де точно знаходиться судина або нерв. Це робить проведення операцій у маленьких дітей безпечним, допомагає не травмувати внутрішні органи».