У вівторок, 18 вересня відбулося обговорення проектів постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) по коригуванню тарифів Київводоканалу на 2018 рік.

Згідно з проектом постанови розмір тарифу на централізоване постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) може скласти 19,596 грн за кубометр, тоді як зараз тариф становить 16,716 грн.

За словами Київводоканалу, перегляд тарифів зумовлений зростанням вартості електроенергії, реагентів, податків, а також необхідністю підвищити заробітні плати на підприємстві.

  • НКРЕКП в червні цього року підвищила тариф на холодне водопостачання і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для «Київводоканалу» на 8% — до 16,71 грн з 15,49 грн за 1 кубометр.
  • Тариф для мешканців приватного сектору і колективних споживачів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення збільшився на 11% — до 15,78 грн з 14,184 грн за 1 кубометр.