Євро до 9:20 кв 20 вересня коштував 1,1680 долара у порівнянні з 1,1673 долара на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.

Курс нацвалюти США знизився по відношенню до ієни до 112,16 ієни з 112,28 у середу, тоді як євро стабільний біля 131 ієни.

«Картина для долара на даний момент змішана, — зазначає старший валютний аналітики National Australia Bank Родріго Кетрі. — Поки покращення ставлення до ризику підтримує динаміку валют emerging markets і провідних розвинених країн, які сильніше реагують на ризики».

Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США (євро, ієни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони), знизився на 0,1%.

Новозеландський долар подорожчав на 0,5% до долара США і на 0,4% до ієни на позитивних статданих — поквартальне зростання ВВП посилилося до максимуму за два роки. Економіка Нової Зеландії в II кварталі прискорила зростання в 1% в порівнянні з попередніми трьома місяцями і 2,8% в річному вираженні з 0,5% і 2,6% відповідно в I кварталі. Консенсус-прогнози становили 0,8% і 2,5%.

Індійська рупія впала на 0,8% в парі з доларом на азіатських торгах, хоча біржі самої Індії закриті в четвер у зв'язку з державним святом. Інвестори стурбовані стабільністю індійського фінсектора.