Вигідні фінансові інструменти від девелоперів та іпотечні програми банків дозволяють все більшому числу українців купувати власне житло в столиці. Заступник директора з комерційних питань «ІБК Обрій» Олеся Перчак наводить 10 причин, чому варто віддати перевагу покупці квартири в новобудові.

  1. Придбавши квартиру в новобудові, ви стаєте її першим власником. Усвідомлення того, що в квартирі раніше ніхто не жив дає відчуття комфорту і безпеки. До того ж виключається ризик можливої судової тяганини через неправильно оформлені документи або раптова поява родичів, які претендують на дане майно. Подібні проблеми, які ускладнюють життя новому власнику, поширені на вторинному ринку.

  2. Під час проектування і будівництва нового житла застосовуються сучасні матеріали і технології, що дозволяє забезпечити високий рівень комфорту. Відповідно в новобудові покупець отримує не тільки нову квартиру, але і новий під'їзд, інженерні комунікації, технології будівництва. Проблеми зношених комунікацій і аварійних ліфтів, які найчастіше виникають у старому будинку, в новобудові вдасться уникнути.

  3. У будинках старого житлового фонду показник енергоефективності значно поступається новобудові. Тенденцією останніх 2-3 років стало будівництво житлових будинків з більш високими показниками енергоефективності. Девелопери здають в експлуатацію житлові комплекси, утеплені від даху і фасаду до кожухів на трубах з гарячою водою, з встановленими двокамерними енергозберігаючими склопакетами в віконно-балконних блоках. Крім того, система опалення в нових квартирах побудована горизонтально, що дозволяє встановити індивідуальні лічильники тепла. Комплекс енергоефективних рішень в новобудовах дозволяє власникам квартир не тільки виключити появу звичних для житла вторинного ринку протягів та вогкості, а й економити на комунальних послугах до 30-40%.

  4. На відміну від стандартних планувань квартир в будинках старого житлового фонду, в новобудовах у покупця є можливість вибрати те планування, яке буде відповідати потребам його сім'ї. Сьогодні девелопери ретельно продумують майбутні об'єкти, пропонують покупцеві максимально комфортні і функціональні квартири. Поряд з традиційними плануваннями квартир, в квартирографіі новобудов представлено житло євроформату з просторою кухнею-вітальнею, спальними блоками, які включають гардеробні і санвузол, а також студії, пентхауси, лофти, квартири з терасами і палісадниками тощо.

  5. Сучасні концепції житлових комплексів передбачають різноманітні опції, яких не знайти в старому фонді — підземні паркінги, сучасні ліфти, що спускаються на рівень паркінгу, велопарковки, панорамні вікна до підлоги, експлуатовані дахи і просторі вхідні лобі. У сучасних будинках нові концепції облаштування безпечних дворів і комфортних прибудинкових територій, де є сучасний дитячий майданчик, велодоріжки, спортивні майданчики, високошвидкісний інтернет та інші інфраструктурні об'єкти.

  6. Житло, придбане в старому фонді, часто потребує ремонту, заміни застарілих комунікацій і конструкцій. Квартира в новобудові дозволяє не тільки проявити свої дизайнерські вміння і виконати оздоблення з урахуванням найдрібніших деталей, але і заощадити на ремонті. Крім того, в деяких новобудовах пропонують квартири з ремонтом, і в нове житло можна в'їхати відразу ж після закінчення будівництва, не відкладаючи початок нового, комфортного життя.

  7. Ліквідність новобудови вища у порівнянні з житлом старого фонду. Виняток становлять квартири, розташовані в центрі столиці, ліквідність яких висока. Крім того, покупка новобудови — це можливість не тільки зберегти кошти, а й примножити їх. Адже від старту будівництва об'єкта до його завершення вартість квартири збільшується в середньому на 40-50%.

  8. Якщо для покупки житла у клієнта власних накопичень недостатньо, то девелопер запропонує купити квартиру з використанням розстрочки або іпотечної позики в партнерському банку, що дозволить розтягнути оплату в часі. Іпотеку для придбання вторинного житла також можна отримати, але це трохи складніше. Крім того, придбати новобудову цілком можливо на дуже вигідних умовах, оскільки девелопери часто надають спеціальні знижки і бонуси, проводять акції, дарують подарунки.

  9. Купівля квартири на вторинному ринку не обходиться без послуг ріелтора, а це додатково 3-5% від її вартості. До того ж потрібно багато часу для пошуку і немає гарантій, що знайдеться та найбажаніша квартира, що відповідає всім вимогам. Заощаджену суму від ріелторських послуг можна витратити на ремонт і облаштування квартири в новому будинку або на захоплюючу подорож.

  10. Однорідне соціальне оточення — це вагомий аргумент на користь покупки квартири в новобудові. Як правило, в новобудові сусіди мають однаковий достаток і схожі вимоги до умов проживання. У новому будинку формується особлива атмосфера, що дозволяє відчувати себе комфортно і безпечно.