Хоча й розслідування вказало, що керівництво банку не порушило жодних юридичних зобов'язань, однак Борген все одно вирішив покинути цю посаду.

«Danske Bank не впорався зі своїми обов'язками в історії з можливим відмиванням грошей в Естонії. Я глибоко шкодую про це», — заявив колишній гендиректор.

У заяві банку йдеться про те, що під час розслідування було проаналізовано 6,2 тисячі клієнтів, більшість з яких були визнані підозрілими.

«Влада була повідомлена лише про частину підозрілих клієнтів і грошових операцій. Загалом, естонське відділення звертало мало уваги на ризик відмивання грошей, його керівництво було більше стурбоване процедурами, ніж виявленням реальних ризиків», — повідомляється у результатах розслідування.

У липні прокуратура Естонії розпочала кримінальне провадження через можливе масове «відмивання» коштів за участю естонського відділення Danske Bank. За даними ЗМІ, у період від 2007 до 2015 року через відділення було проведено транзакцій переважно з Росії та країн СНД на суму близько 200 мільярдів євро, більшість з яких були підозрілими.