За словами виробника, серійне втілення цього шоу-кара могло б скласти конкуренцію… літакам. Особливо тим, що перевозять на відстань до 300 км.

Volvo 360c — це скоріше не автомобіль, а першокласна каюта на колесах, яка може доставити пасажира до місця призначення в повному комфорті. Пересувається машина автономно, у неї немає органів управління, тому в салоні досить багато місця.

І це дозволило компанії реалізувати в концепті аж чотири корисних простори (замінюючи один на інший): спальне місце, компактний офіс для роботи, вітальню і розважальний майданчик.

«Спальна каюта дозволяє насолоджуватися преміальним комфортом і спокійною подорожжю по ночах і прокидатися вже на місці призначення. Це могло б дозволити нам конкурувати з провідними світовими авіабудівниками», — заявив на презентації віце-президент Volvo Мартен Левенстам.

Серійним Volvo 360c не стане, зате вже скоро компанія виведе на ринок електричний кросовер XC40. Як очікується, на одному заряді він буде проїжджати приблизно 400 км, а ціну прогнозують на рівні 35-40 тис. доларів.