Зі сторони України документи підписали в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова і глава Нацбанку Яків Смолій, з боку ЄС — голова Європейської комісії з питань євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс, передає пресс-служба міністерства.

На підписанні також присутні президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Найближчим часом Міністерство фінансів спільно з Міністерством закордонних справ внесе пропозицію президенту про необхідність невідкладного внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про ратифікацію цих договорів.

«Хочу висловити подяку за оперативність і конструктивність Європейської сторони у впровадженні нової програми макрофінансової допомоги ЄС для України», — зазначила Маркарова.

Транші макрофінансової допомоги в рамках цих домовленостей будуть розподілені рівномірно, по 500 млн євро кожен. При цьому очікується, що перший транш надійде в Україну восени цього року після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності підписаних документів і виконання Україною умов надання першого траншу.

Другий транш повинен надійти весною 2019 року за результатами оцінки виконання Україною заходів щодо реформування відповідних секторів реалізації державної політики.