Приватні банки четвертий квартал поспіль продовжують успішно працювати. За підсумками першого півріччя 2018 року, так і за підсумками останніх декількох рейтингів, трійка лідерів рейтингу залишилася незмінною: Райффайзен Банк Аваль, Альфа-Банк і Таскомбанк. Показово, що в трійку лідерів по надійності депозитів входить банк з приватним українським капіталом.

Істотно поліпшив свої позиції в рейтингу Мегабанк. Банк завершив перше півріччя 2018 року з чистим прибутком 5,874 млн грн, чистим процентним доходом у 76,872 млн грн і чистим комісійним доходом – 115,037 млн грн. Частка NPL в кредитному портфелі Мегабанку становила 14,76% при середньоринковому орієнтирі по банкам, які беруть участь в рейтингу, на рівні 29,04%. За перше півріччя 2018 року Мегабанку вдалося скоротити частку NPL в кредитах майже на 1,0 п.п.

Рейтингове агентство також високо оцінило рівень підтримки з боку акціонерів Мегабанку. Серед акціонерів банку – ЄБРР, МФК, KfW. Високий рівень зовнішньої підтримки від акціонерів на тлі прибуткової роботи і високої якості кредитного портфеля дозволили Мегабанку увійти до топ-10 банків з найвищим рівнем надійності депозитів.

Коментуючи ринкові пропозиції Мегабанку, заступник голови правління Мегабанку Андрій Онопко повідомив: «Продукт, який ми зараз пропонуємо по депозитах, є в деякому роді унікальним для ринку. Це депозитний вклад „Строковий з правом поповнення“. У ньому поєднуються кілька чинників, що є ключовими для позичальника. Перший – це процентна ставка. За всіма валютами та строками ми фігуруємо як банк, що пропонує дуже привабливу ставку. Ми пропонуємо до 16,5% річних у гривні, до 4,5% в доларах США і до 3% в євро».