На його думку, іноземна валюта не є справжньою інвестицією, адже інфляція однаково зменшує купівельну спроможність. Як приклад Козак наводить той факт, що сотню років тому нові автівки в США коштували лише кілька сот доларів.

Експерт поки не бачить сенсу вкладати гроші в українські акції, однак пропонує розглянути можливість покупки іноземних акцій та інших цінних паперів. Українці можуть робити це легально з 6-го лютого 2018 року, після набуття чинності рішення № 871 «Про внесення змін до Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України». Придбати цінні папери іноземних компаній та банків можна на суму офіційних доходів, але не більше $50 000 на рік.

За словами Козака цією можливістю вже скористалися сотні наших співвітчизників. Купують вони, в основному, акції відомих компаній, наприклад, Apple, Amazon.com, Tesla Inc., General Electric. Якщо ж людина не знає, куди вкласти гроші, вона можна інвестувати в біржові чи індексні фонди західних ринків. У цьому випадку прибутки залежатимуть від росту економіки обраної країни.

Тарас Козак вважає, що останнього року все більше українців цікавляться державними облігаціями — як у гривні, так і в інвалюті. Експерт пояснює це так: «Звісно, дохідність за такими паперами значно вища, ніж за депозитами, а також вища надійність таких інвестицій. Крім того, з прибутку доведеться заплатити лише 1,5 % військового збору».

Бажаєте вигідно вкласти гроші — скористайтеся акцією від «Мінфіну» Бонус до депозитів!

Інструментів для інвестицій стає все більше, як всередині країни, так і закордоном, тож українці можуть використовувати фінансові інструменти на свій вибір та смак.

«І останнє. Ніколи не забувайте про правило інвесторів #1 — Диверсифікація. Тобто, завжди розкладайте яйця по різних кошиках!» — додає Тарас Козак.

Тарас Козак виступить як експерт на Першому валютному форумі, який пройде 26 вересня у Києві.