За його словами, в минулому році український «бургер» обходився в 2,4 грн, а в 2018 — 3,4 грн.

«На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться в середньому по країні в 3,4 грн. Так, зокрема, 40 гр чорного хліба коштує 70 коп., а 40 гр сала — 2,7 грн», — повідомив Дорошенко.

У 2017 році, нагадав Дорошенко, 40 гр житнього хліба коштувало 50 коп, а 40 гр сала — 1,9 грн.

«За рік бутерброд з салом здорожчав на 42%, або на 1 грн. На сьогодні найдорожчий української бургер в Києві — 5,1 грн, а найдешевший на Тернопільщині — 2,4 грн. Тобто різниця складає більше ніж у два рази», — пише експерт.

«Сало з чорним хлібом — це без перебільшення гастрономічна гордість України», — констатував він.