«Ми у вересні будемо розпочинати пілотний проект, який вводить так званий електронний чек, систему повної електронізації системи оподаткування, що дасть можливість відстежувати вантаж від його розмитнення в пункті пропуску на державному кордоні до кінцевого споживача. Це не дасть можливість певним ділкам маніпулювати на будь-яких корупційних проявах і схемах мінімізації з ПДВ», — зазначив Продан.

Як раніше повідомляла прес-служба ДФС, впровадження пілотного проекту електронної системи — «Електронний чек» — має привести до якісно нових перетворень в ланці «підприємець — споживач».

Як працюватиме: Сутність новітньої моделі полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО).

  • Система може бути встановлена ​​на будь-який пристрій — персональний комп'ютер, планшет або смартфон.
  • Вона доступна, безкоштовна і може бути інтегрована з іншими системами Державної фіскальної служби і бухгалтерськими програмами.
  • Має вищу ступінь захисту і працює 24 години на добу і 7 днів на тиждень.

Крім того, застосування такої моделі на практиці позбавляє необхідності купувати традиційний касовий апарат, а отже, друкувати паперові чеки.

Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині електронного кабінету (електронного сервісу ДФС).