«Три місяці тому ми на засіданні розглядали невтішні результати виконання державного бюджету у першому кварталі, коли надходження загального фонду державного бюджету виявилися менші від планових на 22,5%. Тоді ми запропонували Уряду ініціювати внесення змін до закону про державний бюджет на 2018 рік для збалансування витрат і надходжень. Натомість керівники Міністерства фінансів запевняли про позитивні тенденції в економіці та обіцяли виконання плану доходів за півріччя», — зазначив Пацкан.

Підбиваючи основні підсумки виконання державного бюджету у першому півріччі, голова Рахункової палати відзначив: «Зростання економіки прискорилося, але план доходів загального фонду не виконано на 15 млрд гривень. І це при тому, що від Національного банку надійшло 38 млрд грн із річного обсягу коштів 44,6 млрд грн, і отримано 8 млрд грн разових надходжень від продажу ліцензій на впровадження 4G».

Також, зауважив Пацкан, так і не здійснено запланованого ще на перший квартал розміщення облігацій зовнішньої державної позики на суму 56 млрд грн, не виконано і план надходжень від приватизації державного майна на 4,5 млрд гривень. Як наслідок, загальне невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету зросло з 66 млрд грн у першому кварталі до 74 млрд грн у першому півріччі.

Крім того, підкреслив Голова Рахункової палати, Кабінет Міністрів, Міністерство фінансів і головні розпорядники бюджетних коштів не забезпечили належної організації бюджетного процесу в частині затвердження порядків використання коштів, розподілів коштів за напрямами (об'єктами), паспортів бюджетних програм, що не дало можливості провести видатки в сумі 3,5 млрд гривень.

У результаті план видатків загального фонду не виконано на 41 млрд гривень.