Як зазначає економіст, за період з січня по червень цього року державний бюджет отримав від приватизації всього 49 млн гривень.

«За січень-червень 2018 роки від приватизації державного майна до державного бюджету надійшло лише 49,9 млн гривень. Що свідчить як про кваліфікацію тих, що продають під керівництвом Трубарова, так і про непрозорість самого процесу продажів. А ФДМУ розраховує в цьому році отримати від приватизації понад 22 млрд грн. Зрозуміло, що вирішальне значення має те, хто керує процесом приватизації. А керує ним виконуючий обов'язки голови ФДМУ пан Трубаров, який потрапив на цю посаду завдяки рішенню уряду, збігом обставин і лобізму», — пише Гаврилечко.

За його словами, парламент і представники коаліції вважають за краще не помічати низьких показників роботи ФДМУ, тому що напередодні виборів може відбутися ряд скандальних угод з розпродажу держвласності.

«Здавалося б, з огляду на фактичний провал плану по приватизації, і прем'єр і «фронтовики» повинні в перших рядах ставити питання про кандидатуру голови ФДМУ, пропонуючи більш ефективну і професійну фігуру. Чому вони цього не роблять? Напевно не на часі. Швидше за все це буде зроблено після ряду скандальних приватизаційних угод», — вважає економіст.

І додає, що всього до розпродажу планується близько 1000 об'єктів.

«Серед об'єктів «великої приватизації» є такі монстри, роздерибанити які без політичної підтримки не вийде. Це і «Центренерго», і Одеський припортовий завод, і «Сумихімпром», і Об'єднана гірничо-хімічна компанія, і завод «Електроважмаш», і Аграрний фонд, і Державна продовольча зернова корпорація України. Не виключено, що після цього Трубаров буде звільнений, а всім розповідатимуть, що прем'єр виступив проти його «корупційної діяльності». Так і гроші будуть, і імідж можна поправити одним махом», — підкреслив Юрій Гаврилечко.