Популярний техно-блогер Маркес Браунлі запитав у Маска, чи є ймовірність очікувати бюджетну модель електромобіля. Глава Tesla сказав, що його компанія може створити автомобіль вартістю 25 тисяч доларів приблизно через три роки, якщо «дуже старанно працювати».

Це не було схоже на обіцянку випустити конкретну модель в даній ціновій категорії, швидше за бачення Маском майбутнього транспортного засобу компанії, засноване на обліку технічних досягнень і ефекту масштабу.

Читайте також: Компанію Tesla можуть продати арабам за 82 мільярди доларів — ЗМІ

Маск порівняв розвиток електрокарів з прогресом мобільних телефонів — від незграбного першого апарату Motorola DynaTAC до сучасних смартфонів. Для цього треба було безліч ітерацій, а щоб знизити вартість, потрібні збільшення виробництва і попит.

Ось чому користувачі поки не можуть купити Model 3 за 35 тисяч доларів — обсяги виробництва все ще недостатньо великі, щоб Tesla могла заробляти на кожному своєму автомобілі за такою ціною, пояснив Маск.

Читайте також: Tesla Model 3 обійшла за продажами Audi і BMW

В інтерв'ю Ілон Маск розкрив декілька додаткових відомостей. Наприклад, що у Roadster наступного покоління дзеркала заднього виду можуть бути опціональними. Власники електрокара теоретично могли б знімати їх на трасі для поліпшення аеродинаміки.

Глава Tesla також описав майбутній режим Track Mode в Model 3 як «експертний режим», в якому водій зможе вручну підлаштувати деякі характеристики водіння на свій розсуд, а не просто перемикатися на готову конфігурацію.