«Читачі „Мінфіну“ постійно шукають способи інвестувати свої гроші. Вони беруть участь в нашій програмі „Бонус до депозитів“, вкладають у валюту за допомогою Валютного аукціону і стежать за акціями забудовників. Ми раді підтримати Kyiv Invest Meetup. Це відмінний захід для всіх, хто думає, куди вкласти гроші», — каже співзасновник «Мінфіну» Сергій Віндерських.

Це вже другий за рахунком мітап, який відбудеться в столиці. На ньому виступлять спікери з консалтингової компанії iPlan.ua, інвесткомпаній ICU та Next Generation Investment Company, а також фінансової платформи Swissquote Bank.

«Я деякий час жив в США, там в порядку речей поговорити зі знайомими не тільки про футбол, а й про те, хто, куди і як інвестує. Культура мітапів також прийшла з Америки. Важливо, що мітап — не конференція, а саме спілкування та обмін досвідом учасників. Плюс 2-3 спікера, щоб задати основну тему вечора», — розповідає один з організаторів заходу, керівник проекту Сімейний Бюджет Любомир Остапів.

У Kyiv Invest Meetup #1, який пройшов в квітні цього року, брало участь чотири десятки приватних інвесторів. «Ми послухали про фінансове планування, ETF через брокерів, peer-to-peer кредитамв Україні (AFA), державних облігаціях таподаткахна них, Unit-linked продуктах. А далі пили чай/кавутаобговорювали почуте», — каже Любомир Остапів. На другій зустрічі очікується 50-70 учасників. У будь-якому випадку, організатори обмежують кількість відвідувачів 100 учасниками. 

«Інвестиційний мітап — захід для тих, у кого є гроші, і хто готовий вкладати від 10 тисяч доларів. Якщо в активі у інвестора тільки кілька тисяч, краще покласти їх на депозит і відвідувати заходи, які допоможуть заробити», — радить Остапів.

Зустрічі приватних інвесторів будуть проходити регулярно — раз на квартал. Вони також зможуть обмінюватися досвідом в закритій групі Kyiv Invest Meetup на Facebook.

Програма Kyiv Invest Meetup #2

18:00–18:45 — реєстрація, міні-фуршет

18:45–20:30 — виступи спікерів

  • В'ячеслав Масленніков, партнер iPlan.ua «Спочатку плануємо, потім Інвестуйте»
  • Григорій Овчаренко, керівник з управління локальними активами ICU «Теорія і практика заощаджень. Інструменти для інвестування»
  • Володимир Позній, country manager EXANTE «Next Generation Investment Company»
  • Ігор Воронін, Swissquote Bank «Інвестиційні операції зі швейцарською банком: Прибутково, Надійно, Респектабельно»

20:30–21:30 — чай, кава, вільне спілкування.

* * *

Оновлення від 11.09.2018:
Всі білети продані.