Starbucks стала одним з учасників проекту зі створення платформи Bakkt, яка дозволить користувачам і інституціональним інвесторам купувати, продавати і зберігати цифрові активи в глобальній екосистемі.

Іншими партнерами проекту, запуск якого очікується восени цього року, стали Intercontinental Exchange, Microsoft і BCG, пише forklog.com.

Екосистема Bakkt включатиме регульовані на федеральному рівні біржі, кастодіальні сервіси, програми для мерчантів і користувачів.

Біткоіни, як найліквідніша криптовалюта, стане першим в лістингу нової платформи і торгуватиметься в парах з фіатними валютами.

Платформа також дозволить Starbucks впровадити прийом біткоінів у своїй мережі кав'ярень, автоматично конвертуючи його в фіат в момент оплати.

Впровадження біткоіна такою великою мережею, як Starbucks, безумовно, допоможе біткоіну в завоюванні традиційних ринків, а також може зробити позитивний вплив на ціну першої криптовалюти, яка більшу частину 2018 року перебуває в негативному тренді.

Відзначимо, що біткоін в якості оплати вже приймають такі великі компанії, як Microsoft, Overstock і сервіс з продажу авіаквитків і бронювання готелів CheapAir.