За даними НБУ, чистий приплив капіталу за фінансовим рахунком у червні становив 148 мільйонів доларів (у червні минулого року – 282 мільйона доларів), та був забезпечений чистим припливом прямих іноземних інвестицій (ПІІ).

Обсяг їх надходжень у червні збільшився до 462 мільйонів доларів, з яких 67% становили операції з переоформлення боргу банківського сектору в статутний капітал. За січень-червень 2018 року чисті надходження ПІІ сягнули 1,2 мільярда доларів.

Скорочення обсягу готівкової валюти поза банками у червні становило 61 мільйон доларів.

Чисті зовнішні зобов’язання державного сектору незначно скоротилися — на 12 мільйонів доларів — переважно унаслідок погашення гривневих ОВДП у власності нерезидентів.

Загалом, за січень-червень 2018 року чистий приплив коштів за фінансовим рахунком становив 922 мільйона доларів.

У червні дефіцит поточного рахунку становив 125 мільйонів доларів. Дефіцит торгівлі товарами дещо звузився — до 0,8 мільярда доларів — порівняно з травнем через більш істотне сповільнення зростання імпорту товарів порівняно з експортом. Водночас погіршилося сальдо торгівлі послугами.

За шість місяців 2018 року дефіцит поточного рахунку розширився до 613 мільйонів доларів з 285 мільйонів за аналогічний період минулого року.