За даними компанії Київстар її абоненти продовжують активно використовувати мобільний зв'язок у роумінгу.

У другому кварталі 2018 року таких користувачів стало на 63% більше в порівнянні з другим кварталом 2017 року. При цьому в середньому один дата-користувач витрачав в роумінгу 520 МБ.

Загальна кількість абонентів, які користувалися роумінгом, зросла на 20%. При цьому 85% з них подорожували до країн Європейського Союзу. А загальна кількість абонентів, які користувалися роумінгом саме в країнах ЄС, зросла на 33%.

Стабільно зростаюча кількість абонентів, які використовують мобільний інтернет у роумінгу, та загальний ріст дата-трафіку дозволяють оператору пропонувати абонентам нові умови. Зокрема, з червня цього року обмін текстовими повідомленнями у популярних додатках Viber і WhatsApp для абонентів Київстар — без тарифікації мобільного інтернету в 95 країнах світу.

Всього Київстар надає послуги міжнародного роумінгу на 5 континентах, у 195 країнах світу за доступними тарифами: дзвінки від 2 гривень за хвилину (пакет 15 хвилин вартістю 30 гривень на добу), інтернет від 0,35 гривні за мегабайт (пакет 100 МБ вартістю 35 гривень в день використання), SMS – від 1,00 гривні (пакет 25 SMS вартістю 25 гривень в день використання).