У свою чергу, польська автомобільна галузь, яка в останні роки динамічно розвивається, також зацікавлена ​​у працевлаштуванні українців.

«Україна — країна з давніми традиціями в області автомобілебудування. Ще 10 років тому там вироблялося понад 420 тис. автомобілів в рік. Сьогодні українська автомобільна промисловість знаходиться в глибокій кризі, а фахівці в цій галузі втратили можливість працювати за своєю спеціальністю», — йдеться в доповіді.

«Польські автомобільні фірми шукають як недосвідчених працівників на виробничі вакансії (операторів виробництва, монтерів, працівників відділу контролю якості), так і висококваліфікованих фахівців (керівників змін, керівників виробництва, техніків), а також інженерів для центрів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт», — заявив глава Групи EWL Анджей Коркус.

Згідно з опублікованою доповіддю, навіть недосвідчений працівник з України в польській автомобілебудівній фірмі може заробити від 2,5 до 3,5 тис. злотих (від 600 до 800 євро) на місяць.

У той же час середня зарплата в Польщі становить близько 3,5 тис. злотих.