Ця сума складалася з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел.

Зокрема, НБУ отримав 858,4 мільйона гривень від реалізації майнових прав. Ще 434,8 мільйонів гривень надійшли від погашення ОВДП.

Слід зазначити, що обсяг погодження НБУ початкових цін реалізації майнових прав за заставленими кредитними договорами збільшився у 10 разів — до 75,4 мільярда гривень — в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року (7,9 мільярдів гривень), що пов’язано з продовженням портфельного погодження реалізації активів.

Стосовно інших джерел погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, то це були кошти від:

  • реалізації нерухомого майна на суму 382,6 мільйонів гривень;
  • прийняття іпотеки на баланс НБУ на суму 106,8 мільйонів гривень;
  • погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами, на суму 133,6 мільйонів гривень.

За найвищу ціну (308 мільйонів гривень) у першому півріччі 2018 року реалізовано майнові права, передані Дельта Банком в заставу НБУ.

Нагадаємо, що у першому півріччі 2017 року НБУ отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 514,7 мільйонів гривень.