За його словами, вартість предметів цих правопорушень становила 985 мільйонів гривень.

«Кількість складених протоколів про порушення митних правил у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 58 відсотків або на 8,2 тисячі справ. У понад 2,6 тисяч справах про порушення митних правил тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму 389 мільйонів гривень», — зазначив Поїзд.

Середня вартість реально вилучених предметів правопорушення у 1 справі склала 149 тисяч гривень та збільшилась на 12% порівняно з минулим роком.

Безпосередньо митницями ДФС розглянуто понад 17 тисяч справ про порушення митних правил. Це у 2,1 рази більше, ніж за 6 місяців 2017 року.

Застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 9,27 мільярдів гривень, з яких стягнуто до Держбюджету на суму 53 мільйони гривень. Це у 2,7 рази перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

На розгляд до суду митницями передано понад 2,8 тисяч справ про порушення митних правил на суму 702 мільйони гривень.

За результатами розгляду справ про порушення митних правил судом прийнято рішення про накладення стягнень у вигляді штрафу та конфіскації на суму 210 мільйонів гривень. Сума конфіскованих товарів склала 117 мільйонів гривень.

Також за січень – червень 2016 року судом накладено стягнень у вигляді штрафу на суму 92 мільйони гривень.

У той же час, судами закрито провадження у 377 справах про порушення митних правил на суму 231 мільйон гривень, що на 21% менше по кількості, та на 25% — по вартості предметів правопорушень порівняно з відповідним періодом минулого року.