Це підтверджує, що власний капітал підтримує стійкість і надійність банку, забезпечує його зобов'язання перед вкладниками і кредиторами.

Під час оцінки було висунуто наступні вимоги до банківських установ, банківські продукти яких використовуються під час проведення закупівель підприємствами Групи Нафтогаз:

а) до вітчизняних банків:

  • комерційна банківська установа, яка має довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою не нижче «uaAA». У випадку відсутності рейтингу за національною школою у банків іноземних банківських груп рейтинг материнських іноземних банківських груп від однієї з рейтингових компаній Fitch, Moody's, S&P має бути не нижче підвищеного інвестиційного класу (А- або вищий);
  • комерційну банківську установу не включено до переліку юридичних осіб, щодо яких державними органами України, США або країн ЄС застосовано спеціальні економічні чи інші обмежувальні санкції.

б) до іноземних банків: банк, який має кредитний рейтинг однієї з рейтингових компаній Fitch, Moody's, S&P не нижче підвищеного інвестиційного класу (А- або вищий).