У червні компанія TNS Online Track з'ясувала, що тільки 13% українців інвестує гроші у криптовалюти. «Мінфін» вирішив перевірити ці дані та провів опитування серед своїх читачів. Виявилося, що вони куди більш прихильно ставляться до криптомонет, ніж українці в цілому. А деякі навіть вкладають свої гроші в різні криптопроекти.

Всього на момент підготовки статті на питання відповіло більше 800 респондентів.

Приціл у майбутнє

Криптовалюта - тільки ланка в еволюції, але в майбутньому їх роль зросте. Так вважає більшість респондентів.

Проте, майже кожен п'ятий респондент вважає, що криптовалюта - не більше ніж чергова піраміда.

Революція

Самі по собі криптовалюти не можуть змінити світ. А ось блокчейн - технологія, яка стоїть за ними - цілком здатна це зробити. Подібної думки дотримується більше ніж 60% респондентів. У те, що криптомонети змінюють світ вже зараз, вірить більше за 23%.

Поверхневі знання

Абсолютна більшість опитаних регулярно стежить за новинами про криптовалюти. Але на цьому їх знання про цифрові гроші закінчуються. Без труднощів орієнтується в світі криптовалют тільки кожен третій опитаний.

Криптоінвестіції

Майже половина респондентів купувала криптовалюту. Рівно третина - категорично проти таких інвестицій.

Краудфандінг

Половина респондентів упевнена, що ICO - цілком ринковий інструмент, який допомагає зібрати фінансовий ресурс на реалізацію різних проектів. У те, що ICO - від лукавого, і є не більше ніж шахрайською схемою, вірить трохи більше за 20%.

Пряма участь

Тільки 8% респондентів брало участь в ICO. Половина - не інвестує, оскільки побоюється шахраїв. Ще 40% готові інвестувати в ICO в майбутньому. 

Чи потрібно контролювати криптовалюта

Велика частина респондентів вважає, що в питанні регулювання ринку криптовалют потрібно шукати компроміс. Гривню слід залишити єдиним платіжним засобом. У той же час варто дозволити купувати товари та послуги за криптовалюти. Ще 15% виступає за заборону криптовалют на державному рівні.