«За останні чотири роки Ощадбанк пройшов масштабну, дуже складну і результативну модернізацію. Закінчено вона? — ні. Вимагає вона додаткових інвестицій? — так», — зазначив Пишний.

За його словами, ті бізнес-напрямки, які розвивалися в банку протягом чотирьох років і зараз виходять на промислові потужності, необхідно підтримати капіталом, щоб банк став якісною інвестицією для держави.

«Це принципово змінює саму концепцію нашої комунікації з власником. Якщо раніше ми говорили про докапіталізацію виключно в контексті покриття шоків, стресів через анексію Криму, окупацію Донбасу, кризу, девальвацію і т.д., то зараз ми готові говорити з урядом мовою інвестицій», — пояснив глава Ощаду.

Пишний зазначив, що будь-які вливання в банк, спрямовані на підтримання балансу і розвиток, який закладено в стратегію розвитку Ощаду до 2022 року, будуть нести зустрічні зобов'язання з боку банку у вигляді рентабельності на вкладений капітал.

«Ви в нас інвестуєте, ви вірите в наше розвиток? Ми готові виплачувати ринкову ставку дохідності на капітал. Це правильно, це чесно», — говорить глава держбанку.

Крім того, відповідаючи на питання про ринкову ставку, Пишний заявив, що ринковою вважає ставку близько 15% прибутковості на вкладений капітал.

Що стосується інвестицій в банк, то глава уточнив, що мова йде про суму близько 11 мільярдів гривень.

«Ми прорахували економічний ефект для держави від цих інвестицій. На нашу думку, в п'ятирічному горизонті він складе близько 40-42 мільярдів гривень. Це з урахуванням виконання завдань з приватизації і залучення в капітал банку Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР)», — підсумував він.

Повну версію інтерв'ю читайте завтра