У меморандумі, який повинні підписати голова ПриватБанку Петро Крумханзл і глава China UnionPay Group Ши Веньчао, йтиметься про питання співпраці в напрямку еквайрингу карт UnionPay, і більш широкого кола інноваційних продуктів компанії UnionPay і можливості їх впровадження в Україні.

Платіжна система UnionPay Internation під керівництвом China UnionPay ще на початку червня оголосила про плани виходу на український ринок.

На той момент UnionPay зазначала, що проводить переговори з декількома банками України про запуск проектів по еквайрингу та емісії карт. До осені в платіжній системі планували завершити процедуру ліцензування в Україні.

Терміни сертифікації еквайрингового проекту (прийом карт UnionPay) можуть скласти 3-4 місяці. Проект емісії (випуск карт UnionPay) може зайняти близько 5-6 місяців. У компанії не планують обмежувати присутність в Україні будь-яким одним банком. У плані процесингу ексклюзиву у компанії на українському ринку теж немає — планується налагоджувати співпрацю з усіма гравцями.