Як зазначається, при цьому саме цих, фактично «виведених» коштів, вистачило б для задоволення вимог кредиторів у повному обсязі: загальна сума акцептованих вимог кредиторів банку становить 525,4 мільйона гривень.

Натомість за 2,5 роки ліквідації вдалося повернути лише 7 мільйонів гривень. Основна причина цього – незадовільна якість активів.

Попри те, що «на папері» вартість активів, включених до ліквідаційної маси банку, була зафіксована на рівні 1 300,1 млн грн, їх незалежна оцінка є удесятеро нижчою – 143,4 млн грн.

Утім, як свідчить практика, і ця цифра – надто оптимістична і не відображає реального стану активів.

Реалізація різних схем виведення активів довела банк до неплатоспроможності і позбавила його кредиторів можливості отримати задоволення своїх вимог за рахунок коштів банку.

На підставі виявлених за час здійснення процедури виведення з ринку неплатоспроможного банку ПАТ «ЮСБ Банк» фактів Фондом гарантування направлено до правоохоронних органів 11 заяв про вчинені кримінальні правопорушення на загальну суму збитків 871,72 млн грн.

За результатами їхнього розгляду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинені кримінальні правопорушення.