Виступаючи на Bahamas Blockchain and Cryptocurrency Conference віце-прем'єр і міністр фінансів Багамських островів Петер Тернквест заявив, що розробка нового цифрового платіжного сервісу — «великий крок вперед».

«Цифрова валюта особливо важлива для невеликих островів, де комерційні банки скорочують або повністю виключають свою присутність, залишаючи спільноти без фінансових послуг. Як острівна держава, де транспортне сполучення може бути для багатьох дорогим і незручним, особливо для літніх людей, ми повинні надавати безпечні фінансові послуги в цифровому режимі», — зазначив чиновник.

Що це дасть: На його думку, повсюдне використання блокчейна на державному рівні дозволить перетворити Багами в «цифровий рай».

Що далі: Найближчим часом уряд планує приступити до реалізації пілотної програми з видачі дипломів про освіту на блокчейні. Також буде розглянута можливість застосування цієї технології для видачі підприємницьких ліцензій, паспортів і медичних страховок.

«Використовуючи цю технологію можна значною мірою усунути людський фактор, що сприяє корупції», — висловив упевненість Тернквест.