При цьому керівник Бюро по захисту споживачів Ендрю Сміт вважає, що до кінця року ці цифри здатні досягти мільярдів доларів.

Директор з правозастосування Управління цінних паперів штату Техас Джо Ротанда зазначає, що однією з основних складнощів, яка перешкоджає захисту споживачів в криптосфері, є недостатнє вжиття заходів безпеки самими інвесторами.

А глава з досліджень Coin Center Пітер Ван Валкенбург підкреслює, що інвестори стають мішенями злочинців, наприклад, екзит-скаму і схем на зразок pump-and-dump, так як вірять в неправдоподібні за своєю вигодою пропозиції.

«Я вважаю, що ніхто і ніколи не повинен вкладати в криптовалюти більше, ніж він готовий втратити, якщо він взагалі хоче брати участь в цьому. Це послання необхідно повторювати знову і знову», — заявляє Ван Валкенбург.

Ротанда впевнений, що фінрегулятори повинні проводити більш активну політику на будь-якому типу нових ринків, особливо на такому, як криптовалютний.

«Регулятори повинні бути першою ланкою, яка буде визначати компанії, які бажають працювати чесно. Компанії, які намагаються робити все за правилами, розмовляють з регуляторами по телефону, а не отримують постанови про негайне припинення протиправної діяльності, так? Чи не викликаються до суду. Зазвичай нам вдається працювати з ними. У той же час, ми повинні виявляти шахрайські схеми і діяти швидко, щоб зупиняти їх», — зазначив експерт.

Нагадаємо, що з початку 2017 року злочинці викрали близько 1,2 мільярда доларів в криптовалюті. Про це йшлося в звіті некомерційної організації Anti-Phishing Working Group (APWG).