Goldman Sachs Group повідомила, що скорочує позицію «вище ринку» по валютах країн, що розвиваються, віддаючи перевагу більш «захисному» підходу на фоні попередження з боку Китаю і Європейського союзу, що ескалація торгової війни може викликати глобальну рецесію.

Citigroup відзначає, що інвестиційні потоки в активи ринків, що розвиваються, ослабнуть, а Morgan Stanley знизив свою рекомендацію з цього класу активів, пославшись на ризик зміцнення долара і посилення торговельних загроз.

Інвестори все більше звертають увагу на поведінку США. Після шквалу заяв навколо мит, Вашингтон обмірковує нові обмеження, які потенційно посилять контроль над китайськими інвестиціями, повідомили джерела, знайомі з ситуацією.

Відтік коштів з біржових фондів, що інвестують як до групи країн, що розвиваються, так і в окремі ринки, що розвиваються, досяг 3,38 мільярда доларів на минулому тижні, або максимуму за рік.

«Значне уповільнення торгівлі істотно погіршить перспективи глобального зростання з наслідками для ризикових активів», — відзначає в огляді Еліа Латтуга, стратег зі змішаних активів в UniCredit Bank.