За словами Серджіо Ермотті, технологія може допомогти компаніям стати більш ефективними, тим самим знижуючи витрати на певні операції. Загалом, технологія допоможе фірмам звільнити ресурси, але, зокрема, «блокчейн — це відмінний спосіб» збільшити цю ефективність.

«Наша галузь, як і раніше буде піддаватися тиску з точки зору валового прибутку. Без сумніву. Єдиний спосіб, яким ми можемо зберегти актуальність, полягає не тільки в тому, щоб бути сильними з точки зору капіталу, але і з точки зору продуктів, якостей людей, які працюють, порад, які даються клієнтам. Необхідно мати можливість правильно оцінювати технологію», — зазначив він.

Читайте також: Українські підприємства продаватимуться за допомогою блокчейна

Ермотті сказав, що технологія блокчейн «буде настільки ж вирішальною і руйнівною, і зміниться, оскільки регулятори звертали на неї увагу за 10 років».

Це не перший раз, коли Ермотті похвалив технологію блокчейн, не кажучи про криптовалюти.

Під час іншого інтерв'ю з CNBC в жовтні він сказав, що він більш оптимістичний щодо блокчейна, ніж криптовалют. Його коментарі збіглися з відгуками головного менеджера з інвестицій UBS Марка Хефеле, який в минулому році назвав біткоін «ризикованим».