Порада 1. Купуйте квартири за умови одноразової 100% оплати

Більшість девелоперів зацікавлені в залучення інвестицій в повному обсязі для фінансування будівництва житлового комплексу. Оплачуючи квартиру повністю після укладення договору, ви отримуєте істотну знижку в розмірі 7-15%.

Порада 2. Купуйте на ранньому етапі будівництва

Максимально вигідно купувати на старті продажів. Чим ближче до етапу введення в експлуатацію житлового комплексу, тим дорожче квартири в ньому. На етапі «котловану» цінова пропозиція мінімальна, що дозволить вам заощадити до 25-35% вартості квартири.

Порада 3. Слідкуйте за акціями та знижками

В умовах високої конкуренції акції та знижки стали must have для будь-якого житлового комплексу. Заощадити на покупці квартири з їх допомогою ви зможете до 20%. Як правило, вигідні акційні пропозиції приурочені до свят або для стимулювання попиту в період сезонного затишшя.

Порада 4. Отримайте подарунки

Знижки від девелоперів не завжди бувають в грошовій формі, а й у вигляді всіляких подарунків. Вартість подарунка часто значна і дозволяє також заощадити на покупці квартири. Разом з квартирою ви можете отримати комору, машиномісце в паркінгу, безкоштовний ремонт, побутову техніку або тур на відпочинок.

Порада 5. Вибирайте менш затребувані квартири

Девелопери встановлюють нижчу ціну на квартири, які традиційно користуються меншим попитом у покупців. Менш затребуваними вважаються квартири, розташовані на нижніх поверхах над нежитловими приміщеннями. Ціна на них може бути на 3-5% нижче в порівнянні з квартирами, розташованими на середніх поверхах комплексу. Знижки на квартири з менш вдалим плануванням або видовими характеристиками можуть доходити до 10%.

Порада 6. Купуйте квартиру з ремонтом

Купівля квартири з оздобленням від девелопера дозволить вам заощадити на ремонтних роботах до 20-30%. Ремонт від забудовника обходиться дешевше, ніж самостійний за рахунок оптової закупівлі будматеріалів і більш низької вартості робіт. Крім того, ви економите свій час, оскільки квартира вже готова для проживання або здачі в оренду після введення в експлуатація.

В даний час, в умовах високої конкуренції на первинному ринку житла, покупець може вибирати найбільш вигідну пропозицію з безлічі проектів, оцінюючи їх плюси і мінуси. При грамотному плануванні часу укладання угоди і вивченні пропозицій можна стати власником квартири в новобудові за дуже демократичною ціною.