«Мінфін» запитав у своїх читачів, чи адекватний розмір премії, враховуючи що в середньому «топи» Нафтогазу отримують 11,9 млн грн на рік. Думки з цього приводу розділилися.

Заслужили

Думки респондентів щодо заслуг правління Нафтогазу розійшлися. Більшість вважає, що бонуси потрібно виплатити. Але зробити це варто лише після того, як Газпром поверне всю суму боргу ($4,56 млрд). Кожен четвертий же вважає, що виплата подібних премій - неприпустима.

Бонусів - так

Взагалі премії повинні бути. Але їх розмір необхідно зменшити. У цьому впевнене 60% опитаних. За те, щоб менеджери сиділи на «голій ставці», висловилося трохи більше за 16%.

Всім-всім

Більш того, велика частина респондентів висловилася за введення премій для топів всіх держустанов. Правда, бонуси потрібно прив'язати до конкретних результатів їх роботи.

KPI

До конкретних результатів потрібно прив'язати й зарплати топ-управлінців. Зробив діло добре - отримай надбавку. За таку систему оплати праці чиновників виступає майже 70% опитаних.

Мені гроші не потрібні

Велика частина респондентів (45%) відмовилася б від премії правління Нафтогазу. Левова частка віддала б гроші на благодійність. Ще 38% - взяли б гроші.