«Ми не отримали відповіді ні від президента, ні від Ради національної безпеки і оборони України, тому з 18 червня ми повинні призупинити торгівлю в режимі безадресних заявок 92 акціями, 245 облігаціями, 28 цінними паперами фондів і 22 ф'ючерсними контрактами», — йдеться в повідомленні.

Відкриті позиції за строковими контрактами, дата виконання яких пізніша ніж 15 червня, будуть достроково виконані в ході вечірнього клірингу 15 червня на умовах, які були оприлюднені біржею раніше.

«Українська біржа» готова відновити повноцінну торгівлю, як тільки отримає інформацію про перенесення терміну введення санкцій, які погіршують інвестиційний клімат країни.

«Наш тендер по вибору нового програмного забезпечення триває, і він займе якийсь час, яке ми не можемо оцінити на поточному етапі проекту. Ми приносимо вибачення за тимчасові незручності », — заявила біржа.

Що сталося: У кінці травня РНБО розширила список «антиросійських» санкцій, у який потрапила Московська біржа.

  • Санкціями, зокрема, українським компаніям заборонено використовувати програмне забезпечення Московської біржі — електронні торгові системи ПО Plaza і ПО Forts.

Як відомо, до 2016 року Московська біржа володіла великими частками в двох з трьох провідних українських майданчиках — ПФТС і Української біржі, а її програмне забезпечення було основою для ПО українських бірж.